mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Články - Umění stolovat

Večeře na terase

Je krásně, je teplo, svítí slunce a rtut na teploměru stoupá. Není dobré se uzavírat uvnitř, v tak krásný čas, tak pojdte všichni ven. Dejte stoly se slunečníky na zahradu, připravte zmrzlinu, je tu čas jídel venku.

Odvažte se v barvách: žluté slunce a zelený trávník, k tomu doplnky v živé oranžové a červené třešně ozdobí Váš stůl.S létem přichází příležitost pozvat vaše přátele k jídelnímu stolu umístěném na zahradě.

Přeměnte potraviny v objekt dekorace: vydlabejte citrony a vyplnte je červeným ovocem a vyrobte ozdobné kuličky z melounu a zároven budete mít svěží a origiální desert.Kytice květin je dobrý nápad jako dekorace na váš stůl, ale pozor v horku budou květiny uvadat. A proč ne spíše kytičku jahod?

A pro večeři ve dvou, vytvořte intimitu ozdobením stolu svíčkami, pomocí kterých získáte magickou atmosféru.

Jako dekoraci používejte přírodní materiály: aby jste ozdobili Váš stůl, použijte květiny, malé větvičky, otýpky obilí a listí ze stromů. Vyrobte malé otýpky fazolí, chřestu, celeru.
Servírujte tětoviny jako hnízda a formujte keříky ze salátu.

Znásobte barvy na jídelním stole, tak že na něj dáte ubrusy různé velikosti a barev, Váš stůl bude hned veselejší.

Budte třída: myslete dále...vysadte si aleje růží, myslete na citronové svíčky proti komárům.

Navonte vodu a led: dejte do karafy s vodou plátek citronu, nebo lístky máty,dále můžete vyrobit zmrzlinu s překvapením, například s několika bobulkami rybízu, fialkami, bonbony, se sirupem z grenadiny.

Pozor na vítr: ubrousky z papíru jsou praktické, ale lehce odletí a proto upřednostnujte ubrousky z textilu, napište na ně jména Vašich hostů.

Mezi paelou a rizotem je jambalaya, je to španělské jídlo, opravdový ohnostroj chutí a barev.
Jambalya obsahuje následující koření: černé koření, hřebíček, paprika a ty jsou kontrastem k sladkým chutím ananasu, cibule, podle receptu...Je důležité si vychutnat chutě jambalay.

Dejte jídlu letní nádech s použitím ananasu, jahod, broskví, sezoního ovoce. Dále ozdobte okraje talíře cukrem, kakaem, nebo je polijte čokoládou pro efekt jako v restauraci.

mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie