mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

Hanácké vdolky

  • Zařazení: teplá kuchyně
  • Náročnost: mírně pokročilý
  • Příprava: 50 minut
  • Porcí: 1
  • Kuchyně:česká kuchyně
  • Zobrazeno: 2256x

Potřebné suroviny

  • 8 kostekcukr
  • 2 ksžloutky
  • 1 ksvejce na potření
  • 1 ksvejce
  • 30 gdroždí
  • 500 gpolohrubá mouka
náplň
  • cukr
  • žloutek
  • tvaroh
  • rozinky
  • trocha mléka

Postup

Z mléka, droždí a cukru uděláme kvásek a necháme v teple vykynout. mouku, vejce, žloutky, olej a sůl smícháme, přidáme vykynutý kvásek a vypracujeme těsto. Necháme přibližně 15 minut kynout. Pak z těsta vytvoříme bochány, které naplníme tvarohovou náplní. Před pečením je potřeme povidly, rozšlehaným vejcem a posypeme drobenkou. Pečeme 20-25 minut na 220°C.

Hodnocení čtenářů: hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie