mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

Kuře a la bažant i.

  • Zařazení: teplá kuchyně
  • Náročnost: mírně pokročilý
  • Příprava: více než 90 minut
  • Porcí: 4
  • Kuchyně:česká kuchyně
  • Zobrazeno: 1020x

Potřebné suroviny

  • sůl
  • 40 gmáslo
  • 1 kskuře
  • 60 gslanina
  • 1 lžičkahladká mouka
  • 1 ksmenší cibule

Postup

Část slaniny nakrájíme na tenké proužky a protkneme jimi prsíčka a stehýnka kuřete. Zbylou slaninu pokrájíme na tenké plátky, rozložíme na prsíčka a omotáme nití. Na másle osmažíme dobře pokrájenou cibuli, přidáme koření, osolené kuře, trochu horké vody a pečeme za občasného obracení kuřete, přelévání vypečenou šťávou a podlévání trchou horké vody. Měkké kuře vyndáme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, zalijeme trochou vlažné vody a krátce povaříme. kuře rozkrájíme na jednotlivé porce a podáváme s vařenými brambory a brusinkovým nebo rybízovým kompotem.

Hodnocení čtenářů: hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie