mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

Tajine

  • Zařazení: teplá kuchyně
  • Náročnost: mírně pokročilý
  • Porcí: 6
  • Kuchyně:světová kuchyně
  • Zobrazeno: 4077x

Potřebné suroviny

  • 8 lžicoleje
  • 1,4 kgjehněčího masa bez kostí
  • 1 lžičkasoli
  • 1 lžícerhas al-hanhut - koření z maroka
  • 0,5 lžičekčerného pepře
  • 0,5 lžičekkurkumy
  • 0,25 lžičekkaždého, mletého zázvoru, kayenského pepře, kardamomu, muškátového oříšku, tlučených hřebíčků, šafránu
  • 4 lžícemásla
  • 200 gcelých oloupaných mandlí
  • 250 ghrozinek
  • 250 gsušených meruněk
  • 200 gmrkve, na plátky nakrájené
  • 180 mlmedu
  • 2 lžícevody z pomerančových květů
  • 1 lkuřecího vývaru
  • kuskus, nebo rýže na podávání
  • 1 lžičkaskořice

Postup

Předpokládám, že většina z Vás nevlastní nádobu zvanou Tajine, avšak neznamená to, že si nemůžete připravit stějně lahodné pokrmy se všemi chutěmi Maroka. Postup v kastrolu s těžkým dnem a přiléhavou poklicí :

Smíchat olej se vším kořením. Vetřít do masa a marinovat alespoň jednu hodinu, nebo do druhého dne. Ve velkém kastrole rozpustit máslo, přidat maso a naprudko ho po všech stranách osmažit do světle hněda. Přidat mandle a vývar, přivést do varu, přikrýt a dusit asi hodinu, nebo až je maso měkké. Přilít více vývaru, je-li nutné. Přidat med, hrozinky, mrkev, meruňky a dusit další 1/2 hodiny, až je omáčka velice hustá. Takřka stále míchat. Odstavit, přilít vodu z pomerančových květů a ihned podávat posypané petrželkou. Výborné s couscousem, nebo rýží.

Hodnocení čtenářů: hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie