mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

Harira

  • Zařazení: teplá kuchyně
  • Příprava: 30 minut
  • Porcí: 2
  • Kuchyně:světová kuchyně
  • Zobrazeno: 3534x

Potřebné suroviny

  • kurkuma
  • 1 šálekčočka
  • 1 lžícemouka
  • olivový olej
  • 1 šálekrýže
  • 1 šálekcizrny
  • 300 gloupaných rajčat se šťávou
  • 1 ksvelká cibule nakrájená nadrobno
  • 2 ksnakrájené stroužky česneku
  • 2 lžíceceleru nakrájeného na kostky
  • 1 šťáva z 1 citronu
  • 1 kszeleninový bujón
  • čerstvý koriandr nebo petrželka
  • sůl, pepř, kmín, paprika

Postup

Vezměte hluboký hrnec, vlijte 1 lžíci olivového oleje a dejte na prudký oheň. Vsypte pokrájenou cibuli. Nechte zesklovatět a vsypte rýži. Míchejte a přidejte pokrájená rajčata i se šťávou. Zmírněte oheň. Vsypte celer, koření kromě koriandru nebo petrželky. Vlijte bujón (asi 4  5 naběraček). Duste asi 10 minut.

Přisypte čočku a cizrnu a vařte dalších asi 10 minut, dokud se čočka a cizrna neuvaří. Vsypte mouku a dobře zamíchejte. Konzistence by měla být hustá, něco mezi polévkou a kaší. Před tím, než budete servírovat, přidejte citronovou šťávu podle chuti a nasekaný koriandr nebo petrželku.

Hodnocení čtenářů: hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie