mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

Makedonské cibulové brambory proložené rýží

  • Zařazení: teplá kuchyně
  • Náročnost: mírně pokročilý
  • Příprava: 30 minut
  • Dieta:vegetariánská
  • Porcí: 4
  • Kuchyně:světová kuchyně
  • Zobrazeno: 904x

Potřebné suroviny

  • 4 lžíceolej
  • sůl, pepř
  • 1 kgbrambory
  • 3 kscibule
  • petrželka
  • 50 grýže
  • mletá paprika
  • vegeta

Postup

Cibuli (nebo pórek) nakrájejte nadrobno, zpěňte na oleji, přilijte trochu vody a duste do poloměkka. Pak přisypte rýži, promíchejte ji s cibulí, maličko osmahněte, opepřete a opaprikujte. Brambory oloupejte a nakrájejte na kolečka. Na dno vymaštěného pekáče nebo zapékací mísy narovnáme polovinu brambor, na ně vrstvu cibule s rýží, osolte, přidejte podle chuti vegetu a nasekanou petrželku, navrch druhou polovinu brambor a zalijte teplou vodou, aby vše bylo zakryté. Vložte do trouby a pečte při 200 stupních dozlatova.

Hodnocení čtenářů: hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie