mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

Bylinková ryže v pekáči

  • Zařazení: teplá kuchyně
  • Náročnost: středně pokročilý
  • Příprava: 60 minut
  • Dieta:vegetariánská
  • Porcí: 4
  • Kuchyně:světová kuchyně
  • Zobrazeno: 997x

Potřebné suroviny

  • 50 gmáslo
  • 2 stroužkyčesnek
  • sůl, pepř
  • 2 ksmrkev
  • 200 gbrokolice
  • 1 kscibule
  • 1 lzeleninový vývar
  • 1 šálekbílé víno
  • 4 ksvejce
  • 200 gkvěták
  • 1 lžícecitrónová kůra
  • 250 gryže natural
  • 4 lžícemandlové lupinky
  • estragon, petržel

Postup

V pekáči rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, růžičky brokolice a květáku a vše spolu podusíme. Mrkev očistíme a spolu s česnekem pokrájíme na tenké plátky. Přidáme k zelenině, podlijeme bílým vínem, přidáme ryži a doplníme zeleninovým vývarem. Osolíme, opepříme. Přikryté pečeme při střední teplotě v předehřáté troubě na 200°C 20-25 minut. Potom posypeme postrouhanou citrónovou kůrou, česnekem rozetřeným se solí a lupinkami mandlí. Navrch rozklepneme vejce a posypeme bylinkami. Znovu dáme do trouby a zapékáme dalších 10 minut. Ihned podáváme.

Hodnocení čtenářů: hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie