mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

Zelné závitky s rýží

  • Zařazení: teplá kuchyně
  • Náročnost: mírně pokročilý
  • Příprava: 30 minut
  • Dieta:vegetariánská
  • Porcí: 4
  • Zobrazeno: 1485x

Potřebné suroviny

  • olej
  • 4 stroužkyčesnek
  • sůl, pepř
  • 2 kscibule
  • 1 hrnekvývar
  • 10 kszelné listy
  • 200 grýže

Postup

Zelné listy lehce spařte a nechejte ve vodě asi 5 minut změknout. Na rozpáleném oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a uvařenou rýži. Po chvíli přidejte česnek a vývar. Osolte, opepřete a duste, dokud se vývar nevyvaří.

Na každý zelný list položte kopeček vychladnuté rýžové směsi, list zaviňte, sepněte párátky nebo převažte nití, omastěte olejem a dejte zapéct dozlatova. Závitky můžete posypat opečenou na kostičky nakrájenou šunkou. Hotový pokrm podávejte s vařenými bramborami a rajskou omáčkou.

Jako směs do zelných závitků můžete použít také kuřecí nebo sójové maso s vařeným vejcem. Zelné závitky nemusí být zapékané, ale také jen dušené ve vývaru nebo v rajské omáčce.

Hodnocení čtenářů: hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie