mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

Rajská polévka s česnekem

  • Zařazení: teplá kuchyně
  • Náročnost: středně pokročilý
  • Příprava: 60 minut
  • Dieta:vegetariánská
  • Porcí: 4
  • Zobrazeno: 889x

Potřebné suroviny

  • 1 šálekvoda
  • 1 lžičkaolivový olej
  • 1 ksbobkový list
  • 4 plechovkyrajčata
  • 1 kscibule
  • 1 lžičkatymián
  • 2 lžičkyoregano
  • 1 hlavička česneku
  • 1 šálekcelej na kostičky
  • 1 šálekmrkev na kostičky
  • 2 lžičkybazalka

Postup

Předehřejte si troubu na 180 °C.

Česnek očistěte od slupek, ale nechte jednotlivé stroužky při sobě a neloupejte je. Uřízněte jen kousek vršku ze stroužků.

Pak hlavičku česneku dejte na alobal, zakápněte olivovým olejem, přidejte sůl a pepř. Pevně zabalte a nechte 40 minut péct do změknutí.

Poté česnek vyndejte z trouby a nechte vychladnout.

Následně vymačkejte měkkou dužinu do menší mísy a nechte stát stranou.

Ve velkém hrnci si mezitím rozehřejte půl lžičky oleje, přidejte cibuli a celer a osmahněte asi 5 minut. Vmíchejte rajčata i se šťávou, přidejte vodu, bobkový list, oregano, bazalku a tymián. Uveďte do varu, pak snižte teplotu, přidejte pastu z česneku a míchejte pravidelně po dobu 30 minut.

Pak směs rozmíchejte. A může se podávat na stůl.

Hodnocení čtenářů: hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie