mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

Francouzská cibulačka se zapečeným toastem

  • Zařazení: teplá kuchyně
  • Náročnost: mírně pokročilý
  • Příprava: 40 minut
  • Porcí: 4
  • Kuchyně:světová kuchyně
  • Zobrazeno: 1027x

Potřebné suroviny

  • olivový olej
  • 750 gcibule
  • 250 mlbílé víno
  • sůl, pepř, zelené bylinky (oregáno, tymián...)
  • bílé taosty nebo bageta
  • tvrdý sýr
  • 1 kostkazeleninový bujon

Postup

Oloupané cibule rozpůlíme a nakrájíme na plátky, které osmahneme cca 2 minuty na olivovém oleji. Poté přisypeme sušené bylinky a smažíme ještě asi 2 minuty. Zalejeme vodou a vínem, vhodíme bujon a necháme povařit cca 20 minut. Mezitím si připravíme toasty, které opečeme v troubě nebo na pánvi do zlatova (nejlépe na trošce oleje) a zasypeme ještě teplé strouhaným sýrem. Cibulačku odstavíme, podle chuti dosolíme a opepříme nejlépe čerstvě mletým pepřem a nalejeme do misek. Nahoru opatrně položíme toasty a nakonec můžeme dozdobit jemně nakrájenou petrželí.

Hodnocení čtenářů: hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie