mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

Kuře ve víně

  • Zařazení: teplá kuchyně
  • Náročnost: středně pokročilý
  • Příprava: 60 minut
  • Dieta:nezadáno
  • Porcí: 4
  • Kuchyně:česká kuchyně
  • Zobrazeno: 745x

Potřebné suroviny

  • 2 lžícemáslo
  • citronová šťáva
  • cukr
  • 2 lžícejíška
  • 2 kspórek
  • 2 lžícesmetana
  • 150 mlbílé víno
  • 350 mlvývar
  • 1 kskuře
  • 2 kspaprika
  • 400 gžampióny
  • sůl, pepř, sladká paprika

Postup

Kuře omyjeme a osušíme a rozdělíme na 8 kousků.

Žampióny, papriky a pórky očistíme a nakrájíme.

Ve velké pánvi zahřejeme máslo, kousky kuřete na něm opečeme do zlatohněda, maso obracíme, osolíme, opepříme a okořeníme sladkou paprikou, poté podlijeme vývarem a vínem, přiklopíme a dusíme zhruba 30 minut. Přidáme nakrájenou zeleninu a dusíme ještě 10 minut.

Omáčku zahustíme jíškou, přidáme smetanu a přibližně 3 minuty za občasného míchání a při mírném ohni ještě povaříme, osolíme, opepříme a dochutíme cukrem a citrónovou šťávou.

Kuře podáváme v omáčce ozdobené plátky citrónu.

Hodnocení čtenářů: hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie