mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

Francouzské brambory

  • Zařazení: teplá kuchyně
  • Náročnost: středně pokročilý
  • Příprava: 40 minut
  • Porcí: 4
  • Zobrazeno: 1082x

Potřebné suroviny

  • sůl, pepř
  • 1 kgbrambory
  • 2 kscibule
  • 3 ksvejce
  • 50 gtvrdý sýr
  • 6 ksšpekáček
  • 4 ksnakládané okurky
  • 1 dlmlého

Postup

Brambory uvaříme ve slupce. Oloupeme a nakrájíme na kousky, špekáčky, cibuli a okurky také. Pekáč vymažeme olejem, rozložíme do něj polovinu pokrájených brambor, osolíme, přidáme pokrájené špekáčky, cibuli a okurky a přidáme druhou polovinu brambor, opět lehce osolíme.

Vejce rozšleháme vidličkou s mlékem, osolíme, opepříme a rovnoměrně rozlijeme na brambory, posypeme strouhaným sýrem.

Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a zapékáme asi 30 minut.

Hodnocení čtenářů: hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie