mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

Hroznový kompot

  • Náročnost: začátečník
  • Příprava: 15 minut
  • Dieta:nezadáno
  • Porcí: 4
  • Kuchyně:česká kuchyně
  • Zobrazeno: 1099x

Potřebné suroviny

  • 1 lvoda
  • 500 gcukr krupice
  • 1 lžičkakyselina citronová
  • 1 kgzelené hroznové víno
  • 1 kgčervené hroznové víno
  • 1 balíčekhřebíček

Postup

Celé hrozny, pouze čerstvé a pevné, důkladně umyjeme pod tekoucí vodou, necháme okapat a proschnout. Poté bobule ze stopek pomocí malých nůžek ostřiháme. Neodtrháváme, mohli bychom poškodit slupku a šťáva by nám vytekla.

Bobule vína poté skládáme do nahřátých sklenic v barevných vrstvách. Do každé sklenice vloříme 4 - 6 hřebíčků, záleží na velikosti sklenice. Vodu svaříme s cukrem a kyselinou citronovou. Teplým nálevem zalijeme naplněné sklenice a uzavřeme víčky. Hroznový kompot sterilujeme 10 minut na 75 °C. Hlídáme, abychom hroznové víno nerozvařili. Pak sklenice vyndáme a zabalené do deky je necháme, otočené dnem nahoru, do druhého dne vychladnout. Ingredience jsou na 5 sklenic hroznového kompotu.

Hodnocení čtenářů: hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie