mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

Hrníčkové knedlíky

  • Zařazení: teplá kuchyně
  • Náročnost: začátečník
  • Příprava: 40 minut
  • Dieta:nezadáno
  • Porcí: 4
  • Kuchyně:česká kuchyně
  • Zobrazeno: 1312x

Potřebné suroviny

  • 1 špetkasůl
  • 1 hrnečekmléko
  • 1 hrnekpolohrubá mouka
  • 2 ksbílek
  • 2 ksbílé pečivo
  • mouka na vysypání
  • máslo na vymazání

Postup

Potřebujete 3 stejně veliké hrnky. Hrnky vymažeme důkladně máslem a vysypeme moukou. Do mísy dáme 1 hrnek polohrubé mouky, 1 mléka, 2 kusy pečiva (klidně staršího) nakrájeného na kostičky, špetku soli a důkladně zamícháme. Ze dvou bílků vyšleháme sníh a opatrně zamícháme do připraveného těsta. Těsto na hrníčkové knedlíky vlijeme do připravených hrníčků. Mělo by být do 3/4 velikosti hrnku. Potom vezmeme větší hrnec, do kterého dáme vodu do výše 1/3 hrnku a vodu přivedeme k varu. Až se voda začne vařit, ubereme výkon a vložíme do ní hrnky s těstem, dnem samozřejmě dolů, a hrnec zaklopíme pokličkou. Hrníčkové knedlíky vaříme po dobu 25 minut a neodklápíme! Po uplynulé době můžeme hrnky vyjmout a položit naležato na prkénko, za chvíli by měly knedlíky samy vyklouznout z hrnků. Hrníčkové knedlíky podáváme jako přílohu podle chuti.

Hodnocení čtenářů: hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie