mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

Bylinkový losos

  • Zařazení: teplá kuchyně
  • Náročnost: mírně pokročilý
  • Příprava: 40 minut
  • Dieta:nezadáno
  • Porcí: 4
  • Kuchyně:světová kuchyně
  • Zobrazeno: 1036x

Potřebné suroviny

  • sůl
  • pepř
  • 100 gmáslo
  • 1 kscitrón
  • 200 mlsmetana
  • 4 ksfilety z lososa
  • čerstvá bazalka
  • 0,5 lžichladké mouky

Postup

Lososové filety osmažíme na másle dorůžova, smetanu nalijeme do kastrůlku a přivedeme k varu. Do hrnečku dáme půl lžíce hladké mouky a zalijeme studeným mlékem. Tuto směs důkladně rozmícháme a vlijeme do vroucí smetany. Omáčku stále mícháme. Bazalku omyjeme a nasekáme na kousky, které přidáme do smetanové omáčky a ještě chvíli povaříme. Omáčku dochutíme několika kapkami citrónové šťávy, solí a pepřem. Na závěr přidáme ještě máslo, abychom omáčku zjemnili. Maso podáváme polité smetanovou omáčkou a s opékanými bramborami.

Hodnocení čtenářů: hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie