mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

Štika na paprice

  • Zařazení: teplá kuchyně
  • Náročnost: začátečník
  • Příprava: 30 minut
  • Dieta:nezadáno
  • Porcí: 4
  • Kuchyně:česká kuchyně
  • Zobrazeno: 2259x

Potřebné suroviny

  • sůl a pepř
  • 10 dkgmáslo
  • citronová šťáva
  • 1 kscibule
  • hladká mouka
  • 1 lžičkasladká paprika
  • 1 kgštiky
  • 0,25 lkysela smetana

Postup

Štiku naporcujeme, osolíme a necháme chvilku odležet. Mezitím v kastrolu upečeme nakrájenou cibuli na másle dočervena, zaprášíme sladkou paprikou, vložíme porce štiky, zalijeme horkou vodou a necháme dusit. V závěru dušení přilijeme kyselou smetanu, v níž jsme před tím rozkvedlali trochu hladké mouky. Přidáme několik kapek citronové šťávy a celé necháme chvilku povařit. Porce štiky vyndáme, omáčku procedíme a podáváme s knedlíkem.

Hodnocení čtenářů: hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie