mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

Divoká kachna na víně

  • Zařazení: teplá kuchyně
  • Náročnost: začátečník
  • Příprava: 30 minut
  • Dieta:nezadáno
  • Porcí: 4
  • Kuchyně:česká kuchyně
  • Zobrazeno: 1072x

Potřebné suroviny

  • sůl
  • pepř
  • 2 stroužkyčesnek
  • 150 gžampiony
  • majoránka
  • 1 kscibule
  • 150 gšunka
  • kmín
  • 1 ksdivoká kachna
  • 20 dkganglicka slanina
  • 100 mlbilé vino
  • 50 mlkoňaku olej

Postup

Divokou kachnu vykucháme, povaříme asi 30 minut ve slané vodě a necháme vychladnout. Poté ji osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme kořením, majoránkou, kmínem, protkneme anglickou slaninou a dáme do pekáče. Podlijeme vývarem a upečeme doměkka ve vyhřáté troubě. Měkkou divokou kachnu rozřežeme na porce a dáme na mísu. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme očištěné a nakrájené žampióny, šunku, víno, koňak a podusíme. Tuto omáčku podáváme s masem a bramborami.

Hodnocení čtenářů: hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie