mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

Rychlá žampionová polévka

  • Zařazení: teplá kuchyně
  • Náročnost: začátečník
  • Příprava: 30 minut
  • Dieta:nezadáno
  • Porcí: 4
  • Zobrazeno: 911x

Potřebné suroviny

  • sůl
  • pepř
  • 60 gmáslo
  • 8 ksžampiony
  • 200 gsýr
  • 2 kscibule
  • 2 lžičkyvegeta
  • 1 kostkaslepičí bujón
  • čerstvá nebo sušená pažitka
  • starší chléb

Postup

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Žampiony omyjeme a nakrájíme na kousky nebo na plátky. Žampionů můžeme dát do polévky i více, záleží na jejich velikosti. Sýr rozkrájíme na drobné kostičky. Cibuli smažíme na másle, než zesklovatí. Přidáme žampiony a dále smažíme, dokud žampiony nezměknou a nezačnou pouštět šťávu. Osolíme a opepříme. V malém množství horké vody rozmícháme slepičí bujón, naředíme ho asi 1,5 litrem vody a přilijeme k žampionům. Přisypeme vegetu a polévku přivedeme k varu. Pak na mírném ohni vaříme asi 15 minut. Starší chleba nakrájíme na malé kostičky a opečeme téměř za sucha - jen na malém množství oleje. Do polévkové misky vložíme kostky sýru a zalijeme horkou žampionovou polévkou. Do každé porce polévky nasypeme před podáváním hrstku osmaženého chleba a trochu usušené nebo čerstvé pažitky. Pozn.: Rychlou žampionovou polévku lze připravit i bez bujónu a je také chutná. To určitě uvítají vegetariáni.

Hodnocení čtenářů: hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie