mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

Plněná vejce na topinkách

  • Zařazení: teplá kuchyně
  • Náročnost: začátečník
  • Příprava: 20 minut
  • Dieta:nezadáno
  • Porcí: 4
  • Kuchyně:česká kuchyně
  • Zobrazeno: 771x

Potřebné suroviny

  • sůl a pepř
  • 50 gmáslo
  • 100 gžampiony
  • 8 ksvejce
  • 1 ksbílá veka
  • 0,5 šálkůřídké bešamelové omáčky
  • 0,5 šálkůjakékoliv pečeně

Postup

Vejce uvaříme ve slané vodě natvrdo. Studená oloupeme a opatrně překrojíme po délce. Vyjmeme žloutky a dáme stranou. Zbytky pečeného masa a podušené žampiony velmi jemně posekáme a smícháme s bešamelovou omáčkou. Osolíme, opepříme a mírně ohřejeme.Tuhou hmotou naplníme půlky vajec a vždy dvě půlky položíme řeznou plochou dolů na tenký krajíček bílého chleba potřeného máslem. Srovnáme na ohnivzdornou mísu, pokryjeme zbytkem hmoty, posypeme prolisovanými žloutky, poklademe máslem a dáme zapéci do velmi horké trouby.

Hodnocení čtenářů: hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie