mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

Croque - monsieur

  • Zařazení: teplá kuchyně
  • Náročnost: začátečník
  • Příprava: 20 minut
  • Dieta:nezadáno
  • Porcí: 1
  • Kuchyně:světová kuchyně
  • Zobrazeno: 1177x

Potřebné suroviny

  • 2 kskrajíčky bílého chleba s odkrojenou kůrkou
  • 2 kstenké plátky gruyere
  • 1 kstenké plátky gruyere
  • 1 ksplátek zralého rajčete
  • trochu nastrouhaného gruyere
  • trochu nastrouhaného

Postup

Namazat chleba máslem. Na jeden položit plátek sýru, plátek rajčete, plátek šunky, opět plátek sýru a nakonec plátek chleba. Posypat topínku sýrem, položit ji na plech, nebo zapékací misku a vložit ji do předem vyhřáté trouby na 180°C, až je chleba zlatohnědý po obou stranách a sýr se začíná rozpouštět.

P.S.: Chleby se mohou osmažit na másle na pánvi. Mohou se podávat jako předkrm, nebo jako lehká večeře se salátem. Mohou se také rozkrojit na 1/4, zajistit párátkem a podávat jako jednohubky. První Croque-Monsieur se podával v roce 1910 v Pařížské kavárně na Boulevard de Capucines a je nesmírně populární do dnešního dne v kavárnách a bistrech.

Hodnocení čtenářů: hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie