mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

Krůtí pánev s brokolicí

  • Zařazení: teplá kuchyně
  • Náročnost: začátečník
  • Příprava: 40 minut
  • Dieta:nezadáno
  • Porcí: 4
  • Zobrazeno: 815x

Potřebné suroviny

  • sůl a pepř
  • olej
  • 1 stroužekčesnek
  • červená paprika
  • 300 gbrokolice
  • pažitka
  • 300 gkrůtích prsních řízků
  • 15 gčerstvého zázvoru
  • 2 ksjarní cibulky
  • 100 mlzeleninového vývaru (bujón)
  • 2 lžícesójové omáčky
  • 2 lžícechilli omáčky

Postup

Brokolici opláchneme, přebytečnou vodu otřepeme a rozdělíme ji na jednotlivé růžičky. Silné košťály nakrájíme na kolečka, opláchnuté a osušené kuřecí řízky nakrájíme na nudličky. Zázvor oloupeme, cibulky očistíme, stroužek česneku oloupeme a vše nadrobno nasekáme. Opláchnutou a očištěnou papriku nakrájíme na nudličky. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a krůtí nudličky na něm zprudka opečeme. Dle chuti osolíme, opepříme a po vyjmutí udržujeme v teple. Do pánve postupně vkládáme zázvor, česnek, cibulky a brokolici a vše na oleji za stálého míchání asi 3 minuty restujeme. Poté přidáme i nakrájenou papriku a vše společně restujeme dalších několik minut. Do pánve přilijeme zeleninový vývar, sójovou omáčku a chilli omáčku a pod pokličkou zhruba 3 - 5 minut podusíme. Do směsi vložíme opečené masové nudličky a krátce je v ní prohřejte. Dle chutí ještě dokořeníme a na závěr posypeme sekanou pažitkou.

Hodnocení čtenářů: hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie