mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

Omeleta s rumem

  • Zařazení: teplá kuchyně
  • Náročnost: začátečník
  • Příprava: 30 minut
  • Dieta:nezadáno
  • Porcí: 4
  • Zobrazeno: 642x

Potřebné suroviny

  • sůl
  • 80 gmáslo
  • 50 gcukr
  • 12 ksvejce
  • 200 grybízové marmelády
  • 50 gpráškového cukru
  • bílý rum

Postup

Do hrnečku dáme vajíčka, přidáme sůl, cukr a dobře rozmícháme. Tuto směs rozdělíme na 6 dílů. Na pánvi silně nahřejeme máslo, nalijeme část směsi a pečeme za stálého míchání vidličkou tak dlouho, až spodní vrstva zhnědne. Pak střed namažeme rybízovou marmeládou, omeletu zatočíme, přendáme na talíř a posypeme práškovým cukrem. Kolem omelety nakapeme rum, zapálíme a ihned podáváme na stůl.

Hodnocení čtenářů: hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie