mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

Francouzský zeleninový nákyp

  • Zařazení: teplá kuchyně
  • Náročnost: začátečník
  • Příprava: 60 až 90 minut
  • Dieta:nezadáno
  • Porcí: 4
  • Zobrazeno: 712x

Potřebné suroviny

  • sůl
  • 2 stroužkyčesnek
  • 750 gcuketa
  • 2 plátkysýr
  • 2 kscibule
  • 2 ksvejce
  • 250 mlmléko
  • 750 grajčat
  • bazalka
  • mletý pepř
  • 100 guzeného salámu
  • nastrouhaný muškátový oříšek
  • tuk na vymazání

Postup

Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka, cukety omyjeme, zbavíme konců a nakrájíme také na kolečka. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka, přičemž odstraníme stopky. Vymastíme formu v odpovídající velikosti tukem, kolečka uzeného salámu dáme stranou, zbylý salám spolu s připravenou zeleninou dekorativně navrstvíme do mísy. Zbylý salám nakrájíme na proužky a nasypeme na nákyp. Česnek utřeme a rozděláme ho s mlékem, vejcí a ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Sýr nakrájíme na kostičky a nasypeme ho na nákyp, přelijeme vaječným mlékem a vše zapékáme v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 - 40 minut.

Hodnocení čtenářů: hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie