mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

Jehněčí na sladko s vanilkovými jablky

  • Zařazení: teplá kuchyně
  • Náročnost: mírně pokročilý
  • Příprava: 40 minut
  • Porcí: 4
  • Kuchyně:česká kuchyně
  • Zobrazeno: 1133x

Potřebné suroviny

  • 4 ksjablko
  • sůl a pepř
  • máslo
  • 400 gkousky pečeného jehněčího stehna
  • 2 ksbílý pórek
  • 2 ksvanilkový lusk
  • 1 lžičkacukr
  • 10 ksdatle bez jader
  • 4 ksčteverc listového těsta
  • 1 kscitrón
  • olivový olej
  • 2 kscibule

Postup

Předehřejte troubu na 80°C. Nakrájejte kousky pečeného jehněčího stehna na drobno. Oloupejte a nakrájejte cibuli a bílý pórek. Oloupejte jablka a nakrájejte je na kousky. Rozkrojte vanilku podélně a vyškrabte černá zrníčka. Rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli a pórek. Nechte 5 minut zezlátnout. Přidejte kousky jablek a černá zrna z vanilky. zamíchejte, přikryjte a nechte smažit 5 minut na mírném ohni.

Přilijte citónovou šťávu, cukr, datle rokrájené na kousíčky a nechte je vařit ještě 2 minuty. Osolte, opepřete, přidejte oříšek másla a na moment odstavte.

Ve velkém kastrolu nechte rozehřát 4 oříšky másla. potřete kusy listového těsta rozpuštěným máslem. Doprostřed dejte 3 lžíce připravené sladké výplně, přidejte kousky jehněčího. uzavřete těsto a při smažení otáčejte. nechte kapsy smažit 15 minut, až budou do zlatova. Ihned podávejte.

Hodnocení čtenářů: hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie