mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

Mušle saint-jacques s jablky na kari

  • Zařazení: teplá kuchyně
  • Náročnost: středně pokročilý
  • Příprava: 60 minut
  • Porcí: 5
  • Kuchyně:česká kuchyně
  • Zobrazeno: 954x

Potřebné suroviny

  • sůl a pepř
  • 4 ksjablka golden
  • 3 ksšalotky
  • 20 ksmušle saint-jacques
  • 1 lžícekari
  • 2 lžíceušlehaná smetana
  • 3 lžíceolivový olej

Postup

Oloupejte jablka, vyjměte střed a nakrájejte je na kostičky. Očistěte šalotky nadrobno nakrájejte.

Dejte do hrnce rozehřát olivový olej, vložte šalotky s jablky a nechte 10 minut smažit bez pokličky, pravidelně promíchejte dřevěnou vařečkou, posypte kari, osolte a opepřete. zakryjte pokličkou a nechte dusit na mírném ohni 20 minut. Přidejte šlehačku, zamíchejte a vložte na povrch mušle saint-jacques. Osolte a opepřete. přikryjte pokličkou a ještě dalších 10 minut poduste. poté ihned podávejte.

Hodnocení čtenářů: hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie