mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

Sýrové fondue

  • Zařazení: teplá kuchyně
  • Náročnost: začátečník
  • Příprava: 50 minut
  • Dieta:nezadáno
  • Porcí: 4
  • Kuchyně:česká kuchyně
  • Zobrazeno: 839x

Potřebné suroviny

  • 200 gementál
  • stroužek česneku
  • 400 geidam
  • 300 mlbílého vína
  • 1 lžičkacitronové šťávy
  • 2 lžičkysolamyluv
  • 50 mltřešňovice
  • černý pepř
  • mletý muškátový oříšek

Postup

Oloupeme stroužek česneku a vytřeme jím kotlík. Oba druhy sýrů nastrouháme nebo nakrouháme a s vínem a citrónovou šťávou necháme v kotlíku za stálého míchání rozpustit. Ve studené vodě rozmícháme solamyl a utřeme jej s třešňovicí. Vše vmícháme do sýrové omáčky. Ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem, opepříme. Sýrovou hmotu za stálého míchání ještě jednou krátce povaříme, až je hladká a krémová, poté ji přendáme na lihový vařič. Chléb pokrájíme na kousky a podáváme odděleně. Fondue se musí i během jídla mírně vařit. Stále mícháme, aby hmota zůstala vláčná.

Hodnocení čtenářů: hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie