mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

Hrušky plněné sýrem

  • Zařazení: teplá kuchyně
  • Náročnost: začátečník
  • Příprava: 40 minut
  • Dieta:nezadáno
  • Porcí: 4
  • Kuchyně:česká kuchyně
  • Zobrazeno: 908x

Potřebné suroviny

  • 150 gniva
  • 1 kscitron
  • 150 gmozzarella
  • 100 gsekané ořechy
  • 4 ksvelká hruška
  • med
  • 2 ksvětší švestka
  • olej na vymazání

Postup

Hrušky položíme, rozkrojíme v 1/4 shora a částečně vydlabeme. Dáváme pozor, abychom nepoškodili slupku, a aby se nám hruška nerozpadla! Hrušky pokapeme čerstvě vymačkanou citrovonou šťávou, aby nám nezhnědly. Odkrojenou část nakrájíme na drobné kostičky. Mozzarellu a nivu nakrájíme na kostičky a smícháme s kostičkami hrušek (není třeba dávat i vydlabanou část) a nadrobno sekanými ořechy. Špičku hrušky (můžeme i po obvodu) namočíme v medu a obalíme v oříšcích. Vydlabané důlky naplníme sýrovou směsí a hrušky vložíme do zapékací mísy vymazané olejem. Hrušky plněné sýrem pečeme v předehřáté troubě na 170 °C jen 5 minut. Poté dáme na sýrovou směs půlku švestky (blumy) na ozdobu a ještě necháme 10 minut dopéct.

Hodnocení čtenářů: hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie