mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

Vejce s pikantní omáčkou

  • Zařazení: teplá kuchyně
  • Náročnost: začátečník
  • Příprava: 20 minut
  • Dieta:nezadáno
  • Porcí: 4
  • Kuchyně:česká kuchyně
  • Zobrazeno: 901x

Potřebné suroviny

  • sůl
  • 2 lžícekečup
  • 50 gmajolka
  • 50 gcibule
  • 12 clsmetana
  • mletá sladká paprika
  • 10 ksmalé vejce
  • 300 gmražený hrášek
  • 4 ksmalé rajče
  • řeřicha
  • tabasco
  • mletý bílý pepř
  • 50 gnízkotučný tvaroh

Postup

Uvaříme vejce natvrdo, hotové dáme vychladit. Mezitím dáme do 1 litru vody vařit hrášek s 1 lžící soli. Vaříme 2 minuty na nejvyšším stupni, propláchneme v sítu a necháme okapat. Hrášek rozdělíme na 4 talíře. Vejce oloupeme, rozpůlíme podél a položíme na hrášek. Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na osminky. Použijeme je na ozdobu spolu s řeřichou. Připravíme si omáčku. Tvaroh, majonézu, kečup a nastrouhanou cibuli smícháme, přidáme smetanu, papriku, pepř a tabasco. Vše dohromady ušleháme a ochutíme podle potřeby. Vejce a zeleninu na talíři před podáváním přelijeme pikantní omáčkou. Pokrm můžeme podávat jako samostatný lehký "koktejl chutí", vhodné i jako předkrm při slavnostní příležitosti.

Hodnocení čtenářů: hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie