mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

Pstruh se zeleninou

  • Zařazení: teplá kuchyně
  • Náročnost: začátečník
  • Příprava: 40 minut
  • Dieta:nezadáno
  • Porcí: 4
  • Kuchyně:česká kuchyně
  • Zobrazeno: 621x

Potřebné suroviny

  • 2 lžícemáslo
  • citronová šťáva
  • citron
  • kopr
  • olej na vymazání
  • 1 ksvětší pórek
  • 2 ksvětší mrkev
  • 2 lžičkyestragon
  • 4 ksstřední pstruh
  • 4 lžícepiniové oříšky
  • česneková sůl

Postup

Pstruhy očistíme, osolíme a prokapeme citronovou šťávou. Očištěné mrkve i pórek nakrájíme na drobné nudličky. Smícháme s estragonem i piniovými oříšky a směs orestujeme na rozehřátém másle. Polovinou směsi naplníme pstruhy, poklademe je na olejem vymazaný pekáček a v předehřáté troubě je 30 minut pečeme na 200 °C. Hotové pstruhy rozdělíme na talíře, ke každému dáme čtvrtinu zbylé směsi a ozdobíme je měsíčkem citronu a snítkou kopru. Vhodnou přílohou jsou nové malé vařené brambory.

Hodnocení čtenářů: hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie