mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

Cizrnová polévka

  • Zařazení: teplá kuchyně
  • Porcí: 4
  • Kuchyně:česká kuchyně
  • Zobrazeno: 6887x

Potřebné suroviny

  • 50 gmáslo
  • 265 gsterilovaná cizrna
  • 150 gkořenová zelenina na polévku
  • 600 mlvoda nebo zeleninový vývar
  • 4 ksstroužky česneku
  • majoránka, sůl, petželová nať
  • 2 kscibule

Postup

Cizrnu scedíme. Kořenovou zeleninu a cibuli pokrájené na kostičky orestujeme na másle a krátce podusíme. Přidáme asi 2/3 cizrny a hrubě rozmixujeme. Zalijeme vodou (zeleninovým vývarem) a přivedeme k varu. Poté přidáme zbytek cizrny a rozdrcený česnek a ještě krátce povaříme. Můžeme zahustit kukuřičným škrobem (maizenou). Dochutíme kořením a podáváme.

Hodnocení čtenářů: hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie