mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

Bavorský knedlík

  • Zařazení: teplá kuchyně
  • Náročnost: mírně pokročilý
  • Příprava: 40 minut
  • Dieta:vegetariánská
  • Porcí: 4
  • Kuchyně:česká kuchyně
  • Zobrazeno: 1649x

Potřebné suroviny

  • 1 lžičkasůl
  • 1 lžičkaolej
  • 4 ksvařené brambory
  • 350 ghrubé mouky
  • 4 kssyrové brambory (obojí středně velké)
  • 1 ksvajíčko
  • 2 ksrohlíky

Postup

4 brambory si uvaříme ve šlupce, 4 brambory oloupeme, nastrouháme, nebo pomeleme.Uvařené brambory stačí nastrouhat na struhadle k těm syrovým. Přidáme vajíčko na kostičky nakrájené rohlíky, lžičku soli a lžíci oleje, 350 g hrubé mouky. Vše spracujeme v kouli, dáme si vařit osolenou vodu. Pak namočenýma rukama vytvoříme koule, nebo válce, jak kdo chce a vaříme asi 20 minut, já trošinku přidala.Z tohoto těsta jsou asi 4 koule, ale samozřejmě i více, podle toho, jak veliké je chcete

Hodnocení čtenářů: hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie