mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

Bramboračka

  • Zařazení: teplá kuchyně
  • Náročnost: začátečník
  • Příprava: 30 minut
  • Dieta:nezadáno
  • Porcí: 4
  • Kuchyně:česká kuchyně
  • Zobrazeno: 1059x

Potřebné suroviny

  • 1 kspetržel
  • sůl a pepř
  • 2 stroužkyčesnek
  • majoránka
  • 0,5 ksceler
  • 1 ksvelké mrkve
  • 2 ksvepř.kosti
  • 3 ksrůžičky květáku
  • 5 ksvětši brambor

Postup

Připravíme si 2,5l vody, přindáme dvě kosti,trochu osolíme a dáme vařit na 15 min. Pak přidáme veškerou připravenou zeleninu nakrájenou na kolečka (kousky) Opět povaříme,po 15 minutách (možno i déle) uvařené kosti vyndáme a necháme vychladnout. Do polévky přidáme nakrájené brambory,na jemno nastrouhaný česnek a majoránku. Opět necháme 15 minut povařit.Mezitím si uděláme jížku,já dávám vodu + hl.mouku. Za varu a opětovného míchání polévku zahustíme. Pak do polévky přidáme maso z vychladlých kostí.(Polévka pak dá výbornou chuť.) Nakonec dochutíme solí,pepřem,popřípadě ještě trochou majoránky.

Hodnocení čtenářů: hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie