mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

Broskvové řezy

  • Zařazení: teplá kuchyně
  • Náročnost: začátečník
  • Příprava: 50 minut
  • Dieta:nezadáno
  • Porcí: 4
  • Kuchyně:česká kuchyně
  • Zobrazeno: 1444x

Potřebné suroviny

  • 10 lžicolej
  • 3 ksbanány
  • 4 ksvejce
  • 250 ghladké mouky
  • 250 gpískového cukru
  • 10 lžicvlažné vody
  • 0,5 balíčkůpr.do pečiva
  • ovoce-broskvový kompot
  • 10 kskiwi
krém
  • 1 balíčekjogurt
  • 1 balíčekšlehačky
  • 1 balíčekvanilkový cukr.
poleva
  • 0,75 lvoda
  • 0,5 balíčkůvanilkového pudinku
  • 1 dlšťávy z ovoce

Postup

Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přilijeme vlažnou vodu a olej. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme ke žloutkům. Dobře promícháme a přidáme ušlehaný sníh z bílků.Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme. Šlehačku ušleháme a vmícháme bílý jogurt s vanilkovým cukrem. Vychladlý moučník potřeme ušlehanou šlehačkou s jogurtem a poklademe okapanými broskvemi,je možné i kiwi, banán a jiné ovoce.3/4 litru vody přivedeme k varu, ve šťávě která nám zbude z broskví rozmícháme pudinkový prášek a vlijeme do vařící vody.Za stálého míchání povaříme 2 minuty a když pudink zchladne nalijeme ho na ovoce a uhladíme.Když dáme kiwi tak je nutné koupit sirup z kiwi, aby byla poleva zelená. Výborné i jako dort.

Hodnocení čtenářů: hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie