mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

Knedlík jemný

  • Zařazení: teplá kuchyně
  • Náročnost: mírně pokročilý
  • Příprava: 30 minut
  • Dieta:nezadáno
  • Porcí: 4
  • Kuchyně:česká kuchyně
  • Zobrazeno: 721x

Potřebné suroviny

  • sůl
  • 3 lžíceolej
  • 3 ksžloutky
  • 1 dlmléko
  • veka
  • 6 kshousky nebo rohlíky
  • 2 hrnkystrouhanky
  • 3 ksbílků sníh

Postup

Veka se nakrájí na plátky, namočí se do mléka, které smícháme s olejem, žloutky, solí. Bílky se ušlehají, půlka se zamíchá do těsta a další půlka jen lehce vpracuje. Namažeme alobal pečlivě máslem, těsto do toho lehce zavineme (pozor nabude) a vaříme asi1/2 až 3/4 hodiny.

Hodnocení čtenářů: hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie