mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

patates sto furno

  • Zařazení: teplá kuchyně
  • Náročnost: mírně pokročilý
  • Příprava: 60 až 90 minut
  • Dieta:nezadáno
  • Porcí: 4
  • Kuchyně:světová kuchyně
  • Zobrazeno: 872x

Potřebné suroviny

  • sůl
  • voda
  • pepř
  • olej
  • kuřecí prsíčka
  • 3 ksčesnek na plátky
  • 1,5 kgbrambory
  • 1 kscibule
  • kmín
  • 1 kskořenová zelenina (mrkev, celer...)
  • oregano
  • 3 ksrajče, papriky

Postup

Pokrm v tzn. "jednom hrnci". Velice lehký na přípravu a chutný. Nakrájíme brambory na plátky a položíme do olej namazaného pekáče,posolíme, popeříme dáme oregáno. Potom přidáme libovolně nakrájenou zeleninu, jak kořenovou, cibuli, česnek, tak rajčata a papriky. Vlastně tento recept je také hodně o fantazii. Každý může použít suroviny a množství jaké uzná za vhodné. Přidáme na kostičky nakrájené maso do pekáče k ostatním ingrediencím a dáme do trouby zapéct. Podléváme vodou, občas zamícháme, není to na princip zapékaných brambor. Opékáme cca 60 min vyndáme a podáváme s chlebem a čerstvou cibulí. Je to tradiční řecký recept a každý si jej dělá se svými úpravami, jako každý recept se dědí z generace na generaci. Je vynikající, zkuste jej také ;)

Hodnocení čtenářů: hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie