mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

baklava

  • Zařazení: teplá kuchyně
  • Náročnost: zkušený
  • Příprava: více než 90 minut
  • Dieta:nezadáno
  • Porcí: 4
  • Kuchyně:světová kuchyně
  • Zobrazeno: 1836x

Potřebné suroviny

  • sůl
  • voda
  • cukr
  • listové těsto
  • ořechy vlašské
  • vece

Postup

Je to velmi sladký moučník naložený v sirup několik dní před podáváním. Listové těsto rozválíme, můžeme vytvořit několik možný tvarů. Můžeme udělat šátečky, šnečky, válečky... Opět záleží na fantazii. Pomažeme decentně vajíčkem přidáme ořechy a zatočíme. Příprava sirupu je ještě jednoduší, musí se připravit ale ve velkém množství, baklava v tom musí vyloženě plavat. Cukr s vodou, není nic jednoduššího. Njelépe jak se tento pokrm naučit je, vidět někoho velmi zkušeného přímo v akci, proto nedoporučuji to zkoušet hned napoprvé sama. Čím déle je baklava v sirupu naložena tím více je sladčí. Je to úžasný moučník, který se podává vždy po vícero chodech. Při návštěvě Řecka stoprocentně doporučuji koupit si baklavu, je to skvělý zážitek. Oslaďte si také život:-)

Hodnocení čtenářů: hodnocení: 5/5hodnocení: 5/5hodnocení: 5/5hodnocení: 5/5hodnocení: 5/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie