mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

Krůtí prsa dušená na víně

  • Zařazení: teplá kuchyně
  • Náročnost: mírně pokročilý
  • Příprava: 50 minut
  • Porcí: 2
  • Zobrazeno: 987x

Potřebné suroviny

  • olej
  • 1 stroužekčesnek
  • 2 dlbílé víno
  • 4 dlvývar
  • 1 lžičkahladká mouka
  • mletý černý pepř
  • 2 lžícerajčatový protlak
  • 400 gkrůtí prsa
  • 100 gnakládané žampionové řezy
  • 1 lžíceusekaná petrželka

Postup

Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Sterilované žampionové řezy necháme okapat. Petrželku jemně usekáme.

Na oleji orestujeme maso ze všech stran dorůžova. Osolíme, opepříme, vmícháme česnek a vše zaprášíme moukou. Ještě asi 1 minutu, za stálého míchání, opékáme. Potom maso zalijeme vývarem a vínem. Dusíme na mírném ohni a pod pokličkou doměkka. Nakonec vmícháme okapané žampiony, rajčatový protlak a zelenou petrželku. Krůtí prsa dušená na víně prohřejeme a můžeme servírovat.

Dušená krůtí prsa podáváme s bílou vekou, vařenými brambory nebo těstovinami

Hodnocení čtenářů: hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie