mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

grilované krevety

  • Zařazení: teplá kuchyně
  • Náročnost: začátečník
  • Příprava: 40 minut
  • Porcí: 2
  • Kuchyně:světová kuchyně
  • Zobrazeno: 855x

Potřebné suroviny

  • sůl
  • 300 gmáslo
  • 2 stroužkyčesnek
  • 300 gkrevety
  • 300 gslanina

Postup

Krevety omyjeme, vyloupeme z krunýřů a očistíme. Z plátků slaniny (tenkých) odkrojíme kůži. Každou krevetu ovineme plátkem slaniny a potom v polovině propíchneme párátkem. Jednak tím připevníme slaninu a jednak nám potom nepropadávají roštem grilu. Česnek podle chuti jemně utřeme. Doporučuji alespoň jednu střední hlavičku na jednu kostku másla. Máslo rozpustíme na mírném ohni a potom do něj vmícháme rozetřený česnek a sůl podle chuti. Krevety grilujeme do zlata, což znamená asi 3-5 minut na hodně rozpáleném grilu. Podáváme ihned. V česnekovém másle si je máčí každý jedlík sám (Párátka jsou opět výhodou :).



Hodnocení čtenářů: hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie