mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

Brambory v ohni

  • Zařazení: teplá kuchyně
  • Náročnost: začátečník
  • Příprava: 20 minut
  • Dieta:nezadáno
  • Porcí: 2
  • Kuchyně:světová kuchyně
  • Zobrazeno: 1273x

Potřebné suroviny

  • 1 špetkasůl
  • 1 lžičkačesnek
  • 1 špetkatymián
  • 5 ks brambory
  • 1 dlextra panenský olivový olej (nejlépe původem z kréty)

Postup

Neloupané brambory podélně rozpůlíme, kulatou stranu můžeme párkrát lehce naříznout, poté brambory uvaříme ve slané vodě doměkka, opatrně vyjmeme z vody, klademe na male čtverečky alobalu, z obou stran osolíme, posypeme troškou tymiánu, přidáme trochu prolisovaného česneku a zakápneme olivovým olejem. Každou půlku takto zvlášť zabalíme do jejího čtverečku alobalu a klademe do ohniska nebo do rozžhaveného dřevěného uhlí.

Brambory jsou hotové až rovná, hladká strana půlek je mírně křupavá. Brambory lze také grilovat na roštu (nejprve několik minut v alobalu a pote bez), chuťově to ale není ono.



Hodnocení čtenářů: hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie