mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

Zelňačka v chlebu

  • Zařazení: teplá kuchyně
  • Náročnost: začátečník
  • Příprava: 50 minut
  • Dieta:nezadáno
  • Porcí: 4
  • Kuchyně:česká kuchyně
  • Zobrazeno: 1388x

Potřebné suroviny

  • mouka
  • majoránka
  • kmín
  • 1 kelímekzakysané smetany
  • 1 balíčekkyselého zelí
  • 4 ksvětší brambory
  • 200 gtočeného salámu,
  • 3 ksbobkového listu
  • paprikové koření
  • 4 ksmalého kulatého chlebíku
  • 4 ksnového koření

Postup

Měkký salám či párek nakrájíme na kostky (velikost dle chuti). Část pokrájíme úplně nadrobno. Do hrnce dáme trochu oleje, vložíme nadrobno nakrájený párek či salám, osmahneme, zaprášíme paprikovým kořením, moukou, zamícháme a pak nalejeme 1 a čtvrt litru vody, dáme Knorox či bujón a za stálého míchání přivedeme k varu. Pak tam přidáme na kostky nakrájené brambory, zbytek nakrájeméno salámu či párku, přidáme nové koření a bobkový list a vaříme cca 20 minut do změknutí brambor. Pak přidáme zelí (pokud je dlouhé, pokrájíme), přidáme zakysanou smetanu, kmín a povaříme. Ke konci přidáme majoránku a dle chuti podravku. Mezitím si odkrojíme vršek z chlebu, vnitřek vydlabeme a po uvaření polévky naplníme, přikryjeme stříškou a podáváme.

Hodnocení čtenářů: hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie