mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

Čokoládová pěna

  • Zařazení: studená kuchyně
  • Náročnost: začátečník
  • Příprava: více než 90 minut
  • Dieta:nezadáno
  • Porcí: 4
  • Kuchyně:světová kuchyně
  • Zobrazeno: 597x

Potřebné suroviny

  • 1 špetkasůl
  • 6 ksvejce
  • 2 lžícecukr krupice
  • 200 gčokoláda hořká
  • 1 lžícerum hnědý (40%)

Postup

Čokoládu rozlámeme na kousky a dáme do dostatečně velkého kastrolu (budeme v něm později vmíchávat sníh), přidáme cukr, trochu vody a zahříváme při mírné teplotě, aby se čokoláda rozpustila. Čokoládu můžeme ředit místo vody rumem. Směs je třeba stále míchat. Můžeme použít vodní lázeň, což je bezpečnější, ale zdlouhavější. Když je čokoláda rozpuštěná, necháme za stálého míchání lehce vychladnout a pak přidáváme po jednom žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháváme jej po malých dávkách do směsi čokolády a žloutků. Směs přelijeme do mísy a dáme chladit na 6 hodiny do ledničky.

Hodnocení čtenářů: hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie