mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

Zeleninové rösti s to-fu se špenátovými galetkami a restovanými žampiony

  • Zařazení: teplá kuchyně
  • Porcí: 4
  • Kuchyně:česká kuchyně
  • Zobrazeno: 1652x

Potřebné suroviny

  • sůl a pepř
  • 50 gmáslo
  • 30 gmáslo
  • 6 gčesnek
  • 200 gžampiony
  • 20 gknorox
  • 200 gceler na nudličky
  • 150 gto-fu
  • 450 gmražené špenátové listy
  • 40 gsušená bramborová kaše
  • 6 kskřepelčí vejce
  • bílý pepř
  • 10 gmaizena
  • 20 gmouka hladká
  • 80 gcibule
  • 1 ksvejce
  • 100 mlolej na smažení
  • koření

Postup

To-fu hrubě nastrouháme, přidáme okapaný celer, sůl a pepř. Dle potřeby zahustíme moukou. Tvoříme galetky (placičky), které smažíme nebo opečeme.

Drobně nakrájenou cibuli a česnek orestujeme na másle. Přidáme listový špenát, sůl, koření a krátce podusíme. Přidáme našlehané vejce a dle potřeby dohustíme bramborovou kaší. Tvoříme galetky (placičky) nebo dáme do silikonových formiček zapéct. Zdobíme polovinou uvařeného křepelčího vejce.

Žampiony prudce, ale krátce orestujeme na másle. Zalijeme vodou a vaříme asi 5 minut. Ochutíme a zahustíme maizenou rozmíchanou v troše chladné vody.

Hodnocení čtenářů: hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie