mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

Gratinovaná jalka a hrušky s omáčkou z červeného ovoce

  • Zařazení: teplá kuchyně
  • Náročnost: mírně pokročilý
  • Příprava: 50 minut
  • Porcí: 6
  • Kuchyně:česká kuchyně
  • Zobrazeno: 1914x

Potřebné suroviny

  • 1 lžícemáslo
  • 2 ksčervená jablka
  • 5 kszralé hrušky
drobenka
  • 40 gmáslo
  • 60 gmouka
  • 40 gslané máslo
  • 65 gcukr krupice
  • 65 gmleté lískové oříšky
omáčka
  • 50 gmoučkový cukr
  • 2 lžícecitronová šťáva
  • 150 gjahody
  • 150 gmaliny
  • 100 gvišně

Postup

Předehřejeme troubu na 210°C. Pekáč vymažeme máslem. Oloupejte a nakrájejte jablka a hrušky na malé kousky. Rozprostřete na dno pekáče.

Připravte si těsto. Nakrájejte máslo a slané máslo na malé kousky a nechte změknout v mikrovlné troubě.

V míse smíchejte mouku s krupicovým cukrem a mletými oříšky, přidejte změklé máslo. Rukama spojte tyto ingredience a připravte z nich drobenku. Posypte jí ovoce na pekáči. Nechte péct cca 20 minut.

Omyjte jahody, maliny a višně a nechte okapat. Ovoce rozmixujte v mixéru s citrónovou šťávou a moučkovým cukrem. Po dopečení gratinových jablek a hrušek servíujte tento dezert vlažný, přelitý omáčkou z červeného ovoce.

Tip: Pokud se vám zdá, že se jablka a hrušky v troubě připalují, snižte teplotu a přikryjte pekáč alobalem.

Hodnocení čtenářů: hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie