mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

Jablkové kapsy s calvadosem

  • Zařazení: teplá kuchyně
  • Náročnost: mírně pokročilý
  • Příprava: 60 minut
  • Porcí: 8
  • Kuchyně:česká kuchyně
  • Zobrazeno: 1175x

Potřebné suroviny

  • 90 gmoučkový cukr
  • 30 gmáslo
  • 4 lžícecalvados
  • 8 lžickaramel
  • 1 ksžloutek
  • 15 clzakysaná smetana
  • 5 ksjablka
  • 16 plátkylistové těsto
  • tekutý karamel

Postup

Oloupejte jablka, nakrájejte je na tenké plátky. V hlubokém talíři smíchejte calvados s cukrem. Přidejte jablka a nechte louhovat 30 min za stálého obracení. Nechte roztát máslo v mikrovlnné troubě.

Plátky listového těsta potřete rozpuštěným máslem a pokládejte na sebe po dvou. předehřejte troubu na 200°C. Doprostřed každého plátku těsta dejte 1 lžičku karamelu a plátky okapaných jablek. V misce smíchejte polovinu šťávy ze vzniklé marinády sežloutkem a zakysanou smetanou. Nalijte tento krém na jablka.

Uzavřete opatrně těsto, můžete k tomu použít nit nebo párátka. Položte těsto na pečící papír. Nechte péci v troubě 15 minut.

Po vyndání z trouby vyjměte nit/párátka. Každou kapsu na talíří ozdobte tekutým karamelem.

Hodnocení čtenářů: hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie