mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

Zeleninová polévka s krůtími knedlíčky

  • Zařazení: teplá kuchyně
  • Příprava: 60 minut
  • Porcí: 6
  • Kuchyně:česká kuchyně
  • Zobrazeno: 1508x

Potřebné suroviny

  • 350 gkrůtí maso na drobno nakrájené
  • 1 kslehce rozšlehané vejce
  • 30 gčerstvé strouhanky
  • 4 lžícesekané petrželky

Postup

Smícháme krůtí maso, vejce, strouhanku, polovinu petrželky, polovinu soli, pepř a vodu. Hotovou směs vytvarujeme do knedlíčků velikosti ořechu, zakryjeme a uložíme do ledničky.

Ve větším hrnci rozpálíme olej a na mírném plameni krátce osmahneme česnek. Přidáme rajčata, vývar a zbývající sůl. přivedeme k varu, pak vmícháme fazolky a špagety. hrnec částečně zakryjeme pokličkou, přivedeme polévku k varu a na mírném ohni vaříme 8 minut.

Snížíme teplotu a přidáme masové knedlíčky. a vaříme asi tak dalších 8 minut. ochutíme pepřem, posypeme zbytkem petrželky a podáváme s bílým pečivem.

Hodnocení čtenářů: hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie