mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

Zelná polévka a klobásou

  • Zařazení: teplá kuchyně
  • Příprava: 50 minut
  • Porcí: 4
  • Kuchyně:česká kuchyně
  • Zobrazeno: 2982x

Potřebné suroviny

  • 30 gmáslo
  • 1 lžíceolivový olej
  • kmín
  • 1 kscibule nakrájená na drobno
  • 120 gvařená šunka nakrájená na kostičky
  • 220 gpaprikové klobásy nakrájené na tenká kolečka
  • 450 gpropláchnuté kyselé zelí
  • 450 gbrambory nakrájené na kostičky
  • 1 lhovězí vývar
  • pepř a sůl
  • jarní cibulka na drobno nasekaná

Postup

Ve větším hrnci rozpálíme olej s máslem a nakrájenou cibuli na něm osmahneme do zlatova. Přidáme šunku a klobásu a za občasného míchání je necháme asi 5 minut osmahnout. přidáme kyselé zelí, brambory, vývar, případně kmín. ochutíme pepřem a přivedeme k varu.

Zmírníme teplotu a na středně velkém ohni vaříme pod pokličkou asi 15 minut, dokud brambory nezměknou. Před podáním posypeme jarní cibulkou.

Hodnocení čtenářů: hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie