mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

Cheese-cake s jablky

  • Zařazení: teplá kuchyně
  • Náročnost: mírně pokročilý
  • Příprava: 60 minut
  • Porcí: 7
  • Kuchyně:česká kuchyně
  • Zobrazeno: 1587x

Potřebné suroviny

  • 45 gmáslo
  • 85 gcukr krupice
  • 125 gmandlový puding v prášku
  • 200 gbílý tvaroh
náplň
  • 75 gmoučkový cukr
  • 1 lžícemáslo
  • 2 ksjablka golden
  • 2 ksžloutek
  • 2 ksvejce
  • 1 kscitrónová kůra
  • 200 gbíléý tvaroh

Postup

Předehřejte troubu na 180°C a vymažte formu. Přpravte si těsto na cheese-cake.

Nechte povolit máslo. Dejte s cukrem do mixéru. Promixujte a přidejte pudinkový prášek a povolené máslo. Rozmíchejte a rozprostřete do formy. Dejte vychladnout do chladničky.

Oloupejte jablka, odstraňte jadřinec a nakrájejte na jemné plátky. Rozehřejte máslo na pánvičce a plátky jablek osmahněte z obou stran.

Poté jablka nechte okapat a pokryjte s nimi připravené těsto ve formě.

Rozdělte bílky a žloutky. Vymačkejte šťávu z citronu. Rozmíchejte v míse 50g cukru, 4 žloutky, mascarpone, bílý tvaroh a citronovou šťávu. z bílků připravte sníh. Přidejte postupně 25g zbylého cukru a rozšlehejte.

Nalijte směs na těsto a opatrně promíchejte.

Dejte do trouby a nechte péci 35min. Potom vypněte troubu a nechte dort uvnitř trouby do té doby než trouba vychladne na příjemnou teplotu. Vyndejte cheese-cake a dejte ho ihned do lednicky. Vyndejte z formy až těsně před servírováním.

Hodnocení čtenářů: hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie