mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

Zapečený hrnec z lancashiru

  • Zařazení: teplá kuchyně
  • Příprava: více než 90 minut
  • Porcí: 4
  • Kuchyně:česká kuchyně
  • Zobrazeno: 1229x

Potřebné suroviny

  • sůl a pepř
  • 8 ksjehněčí kotlety
  • 450 gcibule nakrájená na kolečka
  • 4 ksočištěné mrkev nakrájená na kolečka
  • 600 mldrůbeží vývar
  • 12 ksživé ústřice
  • 900 gbrambory nakrájené na plátky

Postup

Troubu předehřejeme na 180°C. Do velkého žáruvzdorného hrnce vložíme 4 kotlety a na ně navrstvíme polovinu cibule a mrkve. Posypeme solí a pepřem. Přidáme zbývající kotlety a druhou polovinu cibule, mrkve a soli. Vše zalijeme vývarem. Pokud jsme se rozhodli použít ústřice, otevřejeme, vyjmeme ze skořápek a i s vodou přidáme do hrnce.

Navrch rozložíme několik vrstev brambor tak, aby se plátky překrývaly. Pak hrnec zakryjeme a pečeme 2 hodiny. Zvýšíme teplotu v troubě na 230°C. Sundáme z hrnce pokličku a necháme jídlo 20 minut zapéct, dokud nebudou brambory zlatavé barvy.

Hodnocení čtenářů: hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie