mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

Recepty

Pstruh plněný bulgurem

  • Zařazení: teplá kuchyně
  • Příprava: 60 minut
  • Porcí: 4
  • Kuchyně:česká kuchyně
  • Zobrazeno: 962x

Potřebné suroviny

  • 60 gmáslo
  • 2 lžíceolivový olej
  • 700 mlzeleninový vývar
  • cibule nakrájená na drobno
  • 100 gbulgur (druh lámané pšenice)
  • 4 kspstruh (vykuchaný a očištěný)
  • oregano

Postup

V kastrolu rozehřejeme olej a podusíme na něm cibuli do měkka. Přidáme bulgur, vývar a oregano. Přivedeme k varu, pak teplotu snížíme a pod pokličkou zvolna dusíme 10-15 minut. vše nalijeme na cedník a necháme okapat a vychladnout.

Troubu předehřejeme na 200°C. Každého pstruha naplníme čtvrtinou nádivky a naskládáme je do vymyzaného pekáče. Mandle smícháme s rozpuštěným máslem a pstruhy jími posypeme. V troubě pečeme 15-20 minut, až se dá maso vidličkou snadno rozebrat. ozdobíme dílky citronu.

Hodnocení čtenářů: hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5hodnocení: 0/5
mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie