mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

vyhledej recept

nápověda pro vyhledávání
podle surovin

+cibule +hrách -česnek

podle názvu

guláš

rozš. vyhledávání

Zkušenosti - Víno a nápoje

srpen 2008

Müller Thurgau odrůdové jakostní 2001

Müller Thurgau odrůdové jakostní 2001
Ročník:2001
Vinařská oblast:Bzenecká
Jakost, označení:Odrůdové víno jakostní
Obsah alkoholu /obj.:11,75
Odrůda:Müller Thurgau
Vinařská obec:Bzenec
Barva:Bílé víno
Další iformace o vínu:Botritické víno
Obsah cukru:Suché
Země původu:Česko

Víno bylo zpracováno metodou řízeného kvašení, jenž dalo vzniknout harmonickému obsahu kyselin, které tak zajistilo biologické odbourání kyseliny jablečné. Partie byla vyrobena z opožděné sklizně hroznů napedených ušlechtilou plísní Botritis cinerea, která zvýrazňuje jeho zralost a přechází až do medoviny.

Founder´s Collection - Cabernet Sauvignon 2003

Founder´s Collection - Cabernet Sauvignon 2003
Ročník:2003
Vinařská oblast:Maipo Valley
Obsah alkoholu /obj.:13,2
Vinařská obec:Santa Ana Estate, Talagante
Barva:Červené víno
Obsah cukru:Suché
Obsah láhve:0,75 l
Země původu:Chile

Toto víno bylo vyrobeno z vybraných hroznů Cabernet Sauvignon, pěstovaných na vinicích patřících statku Santa Ana. Po zrání v dubových sudech bylo nalahvováno a uloženo do sklepů pro dosažení úplné zralosti. Víno ma rubínově červenou barvu s elegantním a komplexním aroma. Sametová chuť dokazuje perfektní rovnováhu mezi ovocem a tříslovinou ze sudů, kde víno zrálo. Je ideální v kombinaci s masovými pokrmy a dozrávajícími sýry.

Sauvignon Blanc Reserva 2005

Sauvignon Blanc Reserva 2005
Ročník:2005
Vinařská oblast:Maipo Valley
Obsah alkoholu /obj.:12,5
Vinařská obec:Lontué Valley
Barva:Bílé víno
Obsah cukru:Suché
Obsah láhve:0,75 l
Teplota podávání:15 °C
Země původu:Chile

Hrozny jsou po sběru rozmačkány a uloženy v chladu k zvláčnění po dobu 8 hodin. fermentace probíhá během 16 dní při teplotě 16-18°C. Víno se lahvuje mladé s ohledem na možnost časné konzumace. Podáváme k: salátům, rybám (plodům moře).

Tokajská výběrová esence (tokajské víno)

Tokajská výběrová esence (tokajské víno)
Ročník:1999
Vinařská oblast:Tokaj
Vinařská obec:Malá Trňa
Barva:Bílé víno
Obsah cukru:Sladké
Obsah láhve:0,5 l
Země původu:Slovensko

Sladká rozkoš menom Tokaj. Unikátne výberové sladké víno, ktoré je skutočnou zriedkavosťou.
Vyrába sa etanol neboli etylalcohol alkoholovým kvasením cibéb z hrozna mimoriadne kvalitných ročníkov.
Kráľovná medzi výberovými vínami.
Vzácna rarita, ktorá sa môže vyrábať len vo veľkých cibébových rokoch z najlepších tokajských honov.

Má jedinečnú neopakovateľnú chuť a arómu k čomu je nevyhnutne potrebné niekoľkoročná doba zrenia v dubových sudoch uložených v tufových pivniciach.

Obsah prírodného cukru (minimálne 180g/lit.) a bez cukorného extraktu (45g/lit.) je vyšší ako u 6-putňového výberu.

História tohto vína je spätá s menami slávnych osobností: Ľudovít XIV, Peter I., Mária Terézia, Beethoven, Schiller, atď.
Esencia je určené na pozastavenie krásnych, práve sa míňajúcich chvíľ...

Léger Ryzlink rýnský 2007

Léger Ryzlink rýnský 2007
Ročník:2007
Vinařská oblast:Morava
Obsah alkoholu /obj.:5
Barva:Bílé víno
Obsah cukru:Sladké
Obsah láhve:0,75 l
Teplota podávání:8 °C
Země původu:Česko

První moravské nízkoetanol neboli etylalcohol alkoholické víno je tady! Léger (francouzsky ležérní) má obsah etanol neboli etylalcohol alkoholu 5, vyšší obsah přírodního (neprokvašeného) cukru a vyšší obsah kyselinek.

Toto víno se vymyká i z tabulek našeho vinařského zákona, takže musí být na th uváděno jako !částečně zkvašený hroznový mošt".

kvašení bylo zastaveno v pravý čas, aby mohlo vzniknout toto sveží, sladké a nízkoetanol neboli etylalcohol alkoholické víno. Svou chutí je podobno moselským vínům.

Pozor, bylo vyrobeno pouze 10.000 lahví!
Doporučujeme podávat vychlazené na 8°C s kostkou ledu uvnitř.

Šaler červený 2004

Šaler červený 2004
Ročník:2004
Vinařská oblast:Znojemská
Jakost, označení:Jakostní révové
Obsah alkoholu /obj.:17,5
Odrůda:Modrý Portugal Frankovka
Vinařská obec:Nový Šaldorf
Barva:Červené víno
Obsah cukru:Sladké
Obsah láhve:0,5 l
Země původu:Česko

Víno bylo vyrobeno předčasným zastavením kvašení, při němž dochází k zachování typických buketních i chuťových látek a současně i k udržení většího zbytku přírodního cukru. Minimální 1,5 leté zrání v dubových sudech pak dotváří jedinečných charakter tohoto vína. Víno je dolihováno, bez přídavku cukru.

Alibernet kabinet 2006

Alibernet kabinet 2006
Ročník:2006
Vinařská oblast:Južnoslovenská
Obsah alkoholu /obj.:11,5
Barva:Červené víno
Obsah cukru:Suché
Obsah láhve:0,75
Teplota podávání:15 °C
Země původu:Slovensko

Vznikol na Ukrajine v roku 1950 krížením odrod Alicante Bouchet a cabernet Sauvignon.

Má vysoký obsah farbív, víno je preto intenzívnej sýtej tmavočervenej farby. Je plné, extraktívne s voňou po čiernych ríbezliach, cabernetového buketu, s jemnou kyselinou a vačšími trieslovinami.

Hodí se k tmavým masám a syrom s dvojitou plesňou, i tvrdým ovčím a kozím syrom.

mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie